• Uzgojeno u Hrvatskoj

Liči 1kg

12,00 

Nema na zalihi

*Slika je simbolična

*Besplatna dostava za iznos iznad 100 € (753,45 kn)

*Jedinična cijena je 1 kg proizvoda

Nema na zalihi

Opis proizvoda:

Lychee nudi delikatan, slatkast okus s blagim osvježavajućim tonovima. Ova voćna poslastica savršeno balansira slatkoću i svježinu, pružajući pravo zadovoljstvo za vaše nepce. Kada ogulite tanku kožicu, otkrit ćete sočno i prozirno meso koje okružuje veliku košpicu. Boja lychee-a varira od svijetlo ružičaste do crveno smeđe, stvarajući ne samo ukusan, već i estetski privlačan dojam. Lychee je ne samo ukusan, već i bogat hranjivim tvarima, sadrži vitamine, minerale i antioksidanse, čineći ga ne samo ukusnim, već i korisnim za vaše zdravlje.

Evo nekoliko ključnih hranjivih tvari koje se obično nalaze u lychee plodovima:

Vitamin C: Lychee je izvrstan izvor vitamina C, koji ima važnu ulogu u jačanju imunološkog sustava, potiče zdravlje kože, potrebno je za stvaranje kolagena i djeluje kao antioksidans.

Vitamin B-kompleksa: Lychee sadrži vitamine B-kompleksa poput tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6 i folata. Ovi vitamini igraju ključnu ulogu u metabolizmu, energijskim procesima i održavanju zdravlja živčanog sustava.

Kalij: Lychee pruža značajnu količinu kalija, minerala koji pomaže održavanju ravnoteže elektrolita u tijelu, podržava zdravlje srca i regulira krvni tlak.

Fosfor: Fosfor je mineral koji je važan za zdravlje kostiju i zuba, a prisutan je i u lychee plodovima.

Magnezij: Magnezij igra ulogu u mnogim biološkim procesima, uključujući regulaciju mišićne funkcije, održavanje zdravlja srca i podršku imunološkom sustavu.

Bakar: Lychee sadrži bakar, koji je bitan za formiranje crvenih krvnih stanica, apsorpciju željeza i održavanje zdrave kože.

Važno je napomenuti da se nutritivni sastav lychee plodova može razlikovati ovisno o sorti, uvjetima uzgoja i zrelosti plodova.

Često kupljeno zajedno