• Uzgojeno u Hrvatskoj

Passion fruit 500g

7,50 

*Slika je simbolična

*Besplatna dostava za iznos iznad 100 €

*Jedinična cijena je 500 g proizvoda

Opis proizvoda:

Passion fruit je trajnica, autohtona na tropskim regijama Amerike. Poznata je po svojim prekrasnim bijelo-ljubičastim cvjetovima. Dvije glavne komercijalne sorte su ljubičasta passion fruit (Passiflora edulis L.), i žuta (P. f. flavicarpa edulis). Ljubičasta se uglavnom uzgaja u Africi i Indiji, a žuta u Peruu, Brazilu i Ekvadoru.

Svježa maracuja je bogata vitaminom A, kalijem, i dijetalnim vlakanima. Njen sok je izvor askorbinske kiseline (vitamin C).

Passion fruit ima okrugle ili ovalne plodove, sočne unutrašnjosti ispunjene brojnim sjemenkama. Voće se može jesti sirovo ili koristiti za proizvodnju sokova, često se dodaje u ostale voćne sokove za poboljšanje arome.

Kod nas se u kontinentalnim uvjetima može vrlo uspješno uzgajati tako da biljka svojim velikim zelenim mesnatim listovnim pokrije površinu od 6-9 m² sa stotinama prekrasnih cvjetova i vrlo ukusnih plodova. Potrebno je dvogodišnje sadnice posaditi na sunčano mjesto uz odgovarajuću konstrukciju kao za vinovu lozi te traži dosta zalijevanja

Često kupljeno zajedno