• Uzgojeno u Hrvatskoj

Guava 1 kom

3,30 

*Slika je simbolična

*Besplatna dostava za iznos iznad 100 €

*Jedinična cijena je 1 kom proizvoda

Opis proizvoda:

Guava je malo tropsko voće ,vrsta Psidium guajava iz obitelji Myrtaceae. Porijeklom je iz Srednje i Južne Amerike. Oblikom može biti okrugla, ovalna ili kruškolika, te zelene ili žute boje kože, ovisno o vrsti. Koža je tvrda , često gorka okusa, ili meka i slatka. Meso može biti u rasponu od bijele do tamno ružičaste boje i sadrži male tvrde sjemenke. Guava je slatkog ili kiselog okusa kao kombinacija kruške i jagode. Ima tipičan miris, sličan kori limuna , ali manje oštar. Bogata je bakrom, vlaknima, folnom kiselinom, željezom, manganom, kalijem, i vitaminima A i C.

Guave sadrže više antioksidansa likopena od bilo kojeg drugog voća ili povrća. Likopen štiti zdrave stanice od slobodnih radikala koji mogu uzrokovati sve vrste oštećenja, uključujući i blokirane arterije, degeneraciju, probleme sa živčanim sustavom, pa čak i rak.

Guave se mogu jesti sirove kao voće, ili rezane s sjemenkama u salatama. Također se može koristiti u pitama, džemovima, želeima, umacima, sokovima i čajevima.

Exotic King pronašao je sortu za Vas koja ima plodove čiji je okus zasigurno nekoliko puta bolji od jagode a biljka /drvce/ daje plodove već u prvoj godini.

Često kupljeno zajedno