• Uzgojeno u Hrvatskoj

Plantain banana 1kg

3,50 

*Slika je simbolična

*Besplatna dostava za iznos iznad 100 €

*Jedinična cijena je 1 kg proizvoda

Opis proizvoda:

Plantains je zeljasta biljka iz roda Musa. Rastu najbolje u područjima sa stalnim toplim temperaturama i zaštitom od jakih vjetrova. Glavna su hrana u tropskim regijama svijeta,a tretira se na isti način kao i krumpir. Plantains su neutralna okusa i teksture pa se kuhaju ili prže, imaju puno škroba,a malo šećera. Vrsta je koja se mora skuhati prije posluživanja jer je neprikladna sirova. Koristi se u mnogim jelima poput krumpira i vrlo je popularana u zapadnoj Africi i u Karipskima zemljama. Obično je kuhana,pržena ili pečena.

Plantains se spominju kao tjestenina i krumpir na Karibima. Prodaju se kao svjež proizvod u supermarketima, one su obično zelene banane ali zreli plantains može biti i crne boje. Ovo povrće-banane mogu se jesti i drugačijeg su okusa u svakoj fazi razvoja. Unutrašnja boja ploda će ostati kremasta, žućkasta ili lagano ružičasta. Kada je koža zelena do žuta, okus mesa je blag i njegova tekstura je škrob. Kako se mijenja na smeđu ili crnu, ona je slađeg okusa i više banana arome, ali još uvijek drži čvrsto oblik kada je kuhana.

Plantana plod u prosjeku ima oko 65% vlage,koristi se kao povrće,dulji je od klasične banane, te ima deblju kožu i grublju površinu. Ne postoji formalna botanička razlika između banane i plantane,te korištenje bilo kojeg pojma temelji se isključivo na tome kako se voće konzumira.

Nutritivne vrijednosti za plantain bananu 179 g:

Kalorije 220
Masti 0.5 g
Ugljikohidrati 57 g
Protein 2 g
Natrij 5 mg
Kalij 890 mg
Mangan 6%
Selen 4%
Magnezij 15%
Pantotenska kiselina 4%
Vit. A 40%
Vit.B2 6%
Vit. B6 25%
Niacin 6%
Željezo 6%
Vit.C 50%

Često kupljeno zajedno