Poduzeće Šulog d.o.o.
osnovano je 1996 godine

, sa jedinstvenom namjerom uzgoja egzotičnog voća i povrća. Od tada se poduzeće kontinuirano razvija, sa mogućnošću povećanja volumena i prihoda. I danas bez obzira na veličinu poduzeća isto je jedino takvog tipa u Republici Hrvatskoj. Na samom početku osnivanja poduzeća osnovni proizvod je bio Kiwano, a danas smo u mogućnosti proizvest i isporučit veći broj egzotičnih proizvoda na vrlo zahtjevno tržište.

Ino konkurencija je jaka, s obzirom na proizvodnju istih u prirodnim staništima. Iza svakog sličnog proizvoda stoje najveći izvoznici zemalja od kuda proizvodi potječu. Velikim odricanjem i radom danas smo u poziciji da proizvodimo i isporučujemo vrlo kvalitetne proizvode. Razlika u kvaliteti naših proizvoda i proizvoda iz matičnih ino zemalja je očita. Razlog tome je što je egzotično voće i povrće vrlo zahtjevno.

Naime izloženo je dugotrajnom transportu, sa premještanjem robe i nekoliko puta prije konačnog odredišta. U našem slučaju zbog blizine lokacije proizvodnje mogućnost gubitka kvalitete proizvoda pri transportu smanjena je na minimum.

Danas svoje proizvode plasiramo na tržištu Republike Hrvatske kroz prisutne domaće i strane trgovačke lance, te veći broj manjih prodavaonica. Trenutno su naši napori okrenuti pronalaženju poslovnog partnera u inozemstvu prvenstveno radi izvoza na tržište EU. U kratkom vremenu spremni smo se prilagoditi novim zahtjevima, te organizirati poduzeće koje će biti jasno prepoznato na europskom tržištu. Naše dosadašnje iskustvo u proizvodnji, te tehnologija koju posjedujemo daju nam vjeru u budući razvoj.

Tim poduzeća Šulog d.o.o. služi svoje kupce 7 dana u tjednu, sa motom: “Upravo ubrano za Vaš stol”

Naš tim

Martina Perešin Šulog  – Menadžer – Uvođenje novih proizvoda

Pobjednički tim

Vrlo smo motivirani i vjerujemo u svoj uspjeh. Tim smo snažne volje sa vrlo izraženim zajedničkim i pojedinačnim dostignućima.

Inovativnost i znanje

Pronicljivi smo sa izraženim prihvaćanjem novih ideja. Vodi nas stvaralačka želja i entuzijazam. Stalnim istraživanjem stvaramo nove proizvode.

Odgovornost

Obećanja su za nas misija bez opoziva, sa snažno izraženom odgovornošću prema potrošačima naših proizvoda.

Nemirni duh

Vrlo izražena potreba za nove kontakte i različite komunikacije uz uvažavanje različitih mišljenja, običaja i kultura.

Nemirni duh

Vrlo izražena potreba za nove kontakte i različite komunikacije uz uvažavanje različitih mišljenja, običaja i kultura.

Priča koja se pretvorila u bajku

Sve se stvari u životu događaju slučajno ali s razlogom, a vrlo je važno moći slučaj pretvoriti u neispričanu priču.

Moja bajka počinje kao i većina najljepših. Upoznavši prekrasnu djevojku zaljubio sam se u sekundi našeg prvog susreta. No sva moja nastojanja da pridobijem njezinu ljubav i povjerenje nisu davala rezultata. Moja ljubav i beskrajni napor, nakon nekoliko godina čekanja, činilo se da ipak daju rezultat. Činilo mi se da sam konačno uspio, da mi je sreća na dohvat ruke. Nakon svega izgledalo mi je da ipak postajemo nekako bliskiji.

Kao i za većine naših sastanaka, kada sam se osjećdo da će mi srce jednostavno iskočiti, ona se samo bezbrižno poigravala. Za vrijeme jednog od naših posljednjih sastanaka shvatio sam da je to njoj bio samo trenutni hir. Princeza je prelistavajući modni časopis, vjerojatno da skrati vrijeme, došla na odličnu ideju. Na ideju kako me konačno zauvijek odbaciti i jasno mi to dati na znanje.

Slatkim glasom ‘rekla je; «Molim te pogledaj ovo, neko egzotično voće, zove se Kiwano. Piše da je vrlo dobro za ten, kosu i nokte. Ako želiš da se i dalje viđamo molim te da mi ga doneseš kako bih ga okušala. Moja sreća se u trenutku pretvorila u očaj i brojne neprospavane noći. Jedne od takvih izrodila se čudna ideja budući da me je srce vuklo nemogućem. 

Preživjevši tešku godinu s beskrajnim željama i ljubavi koja je izvirala iz mene, vjerojatno su prepoznale sjemenke čudnovatog ploda trgovca kojeg sam slučajno sreo. On je tvrdio vrlo sa sigurnošću da je to ono što tražim. Sjemenke su nikle vrlo brzo, nevjerojatno su napredovale u biljke vrlo zdrave i čarobno bujne.

Bilo mi je gotovo nemoguće tajiti kako kovačeve žuljevite i vrijedne ruke kuju ključ posljednjih vrata. U srcu sam znao da jedan krivi udarac čini ključ nepovratno izgubljenim.

Biljke kao da su željele utvrditi i učvrstiti već tada beskrajnu vjeru. Tražile su beskrajnu pažnju i višesatnu dnevnu brigu. Kada bih već pomislio da je sve izgubljeno ponovo su mi vratile vjeru. Prvim cvjetovima i plodovima kao da sam se gotovo predao. Nekakvim nevidljivim ispitom biljke su mi davale još više snage da ustrajem.

Konačno plodovi su sazrjeli i zablistali prekrasnim žuto-narančastisn plodovima. Naravno neposredno prije same zime, kada se ponovo činilo da je nažalost sve izgubljeno.

Led kojim je bilo okovano srce moje izabranice topli plodovi Kiwana raspuknuli su u tisuće sitnih komadića.

Vjerojatno je tako kako Vi sada zamišljate. No moja upornost podarila mi je dvije beskrajne ljubavi, kraljevsku i ljubav prema prirodi. Ljubav prirode i njena beskrajna pažnja koju nam besprijekorno pruža nije dozvolila da se ona prva ugasi. Nikad neću dozvoliti da ljubav i napor koji sam uložio nepovratno nestanu.

Kiwanov više nije bio dovoljan kako bi ljubav ostala ista, niti sam ja na to bio spreman. Listajući stranicu po stranicu dalje pronaći će te, kako se je nepoznati trgovac vratio sa još novih sjemenki. Danas smo svoju zajednjčku ljubav spremni podijeliti sa svima Vama kroz vrlo ukusne  čudnovate plodove o kojima ste do sada samo mogli sanjati.

Vaše želje ne moraju biti mašta. Zadovoljstvo i okus vrlo čudnovatih plodova kraljevskog Kiwana možete konačno probati i Vi !!!!