Otkup voća i povrća

Poštovani kolege proizvođači,

Exotic-king otkup voća i povrća

Tvrtka Šulog d.o.o. većinu svoje proizvodnje prodaje u izvozu prema stranim partnerima. Dakle prilikom izvoza naših proizvoda primjetili smo da naši kupci traže Eko proizvode, ili proizvode pokrivene Global Gap certifikatom, ili konvencionalne proizvode  sa konkurentnom cijenom.  Možda se možemo složiti oko činjenice da je izvoz danas kao mali zgoditak na lotu, nije ga lagano dobiti I treba zapravo puno rada, znanja pa i sreće da izvozni posao krene. Vjerojatno se možemo složiti i oko činjenice kako nije lako naplatiti proizvode na domaćem tržištu, te uz te uvjete planirati proizvodnju.

Naša ponuda prema Vama u Hrvatskoj ali i regiji je vrlo jednostavna. Ponudite nam Vaše proizvode sa Vašom najpovoljnijom cijenom. Mi ćemo Vaše ponude poslati prema našim stranim kupcima, i oglasiti unutar naše ponude. Kada imamo stranog kupca kupiti ćemo Vaše proizvode, i Vama ih platili najkasnije u roku 15-30  dana od dana otpreme kamionom Vaših proizvoda. Sve ovo ima smisla ako Vi imate količine proizvoda koje su minimalno interesantne, barem vise paleta.   Zanima nas voće i povrće raznog tipa uz napomenu da ne otkupljujemo artikle koji su vrlo osjetljivi na kamionski transport ili imaju vrlo kratak rok trajanja nakon branja (tipa zelena salata ..).

U pravilo Vaša roba nakon našeg dogovora treba biti dostavljena na naše skladište u Donjoj Bistri, na voćnim paletama. Tamo radimo prepakiranje za izvoz i završnu kontrolu proizvoda. Jedino ako prodajemo pun kamion robe onda možemo isto izvesti direktno iz Vašeg skladišta.   Vaša roba treba biti zdrava, svježa, neoštećena i kalbrirana, odnosno složena po veličini. Ako je to roba sa eko ili global gap certifikatom onda trebamo imati isti dokumenat na raspolaganju za Vašu robu.

Da bi mogli ponuditi Vaše proizvode trebaju nam slijedeće informacije:

1. Veleprodajna cijena robe po kilogramu (ali na nivou kada prodajte robu na veliko. Treba na isključivo cijena bez PDV-a jer kod izvoza PDV nije potreban). Potrebno je da cijena bude konkurentna jer i izvozni kupci na to gledaju.

2. Kada tocno imate robu na raspolaganju (od kojeg do kojeg datuma)? Od datuma kada dobijete narudzbu koliko Vam treba da imate robu spremnu za  isporuku?

3. Koliko imate robe na raspolaganju (tone)

4. Pri kojoj temperaturi treba skladištiti robu da ima optimalan vijek trajanja? Vasem iskustvu koji je vijek trajanja robe da ne gubi kvalitetu? Pitam to zbog transporta.. Zanima nas Vaše najbolje iskustvo.

5. Trebati ce nam slike Vasih proizvoda (na nas email) kako bi iste na najbolji način prezentirali prema stranim kupcima.

6. Kopija eko ili global gap certifkata ce nam trebati kasnije kod kupovine robe kao dokaz stranom kupcu

7. Vaše ponude, a kasnije i konačni dogovori sa nama trebaju biti u pismenom obliku.

Naj jednostavnije je putem emaila ili mozda fax. U predmet ili subject napištie; naprimjer “Ponuda Eko jabuka“. I dalje onda ispod u tekstu objasnite što se nudi.  Sve iz razloga kako se ne bi dogodilo da se kasnije mi ili Vi nečega ne sjećamo ili ispada da se tako nismo dogovorili. Naš dogovor i ponuda moraju biti transaprentni, fer.

Zajedno smo jači a naša je ponuda bogatija. Vjerujemo da je u ovom poslu korist obostrana. Za Vas posao donosi jos jednu mogucnost prodaje sa brzom i sigurnom naplatom i mogućnošću širenja posla. Vas ova suradnja nista ne košta, ali Vam daje mogućnost više. Naša je namjera prije svega Vašu robu nuditi u izvozu ako dode do suradnje.

Kod izvoza ukratko vrlo su bitne dvije stvari:

Trebamo se pridrzavati dogovorenog jer strani kupci nemaju razumijevanje ako dobiju drugačiju robu od onoga što im se nudi i ugovora. Ugovoreno nije samo kvaliteta nego rok isporuke i količina, pakiranje, dokumentacij… Naprimjer ako sa Vama dogovorimo jednu paletu od 700 kila molim Vas nemojte nam isporučiti 400 ili 500 kila jer stranac to neće razumjeti i nanjeti ćete puno veću štetu nego što možete predvidjeti Robu trebamo početi nuditi dosta ranije negó je berba pa imamo puno više šanse da ju prodamo na vrijeme. Ranije znači barem 5-6 tjedana prije berbe. Trebamo biti zajedno konkurentni sa cijenom i ponudom

Ako postoji Vaš interes molim Vas javite se, stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Kontakt; 098 6116628

Takoder javite da li imate i sada što spremno za ponudu, dok čekamo početak proljetne sezone.

Svi Vasi prijedlozi su dobrodošli. Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju. Lijep pozdrav Ivan Šulog